# Fall 2020 EFCOG ISM/QA Joint Virtual Meeting HPI Task Group Virtual Working Meeting Agenda

### Monday November 9

# Noon – 4:30 pm EST

Joint QA/ISM Session

See EFCOG Website for agenda

Webex meeting number (access code): **133 478 3681** 

Webex meeting password: DmPcd343e2f

Join by phone: +1-415-655-0001

## Tuesday November 10 (times estimated)

### 10:30 - 4:30 pm EST

Human Performance Improvement Task Group Breakout Session

- Webex meeting number (access code): **133 055 0378**
- Webex meeting password: EFCOG
- Join by phone: +1-415-655-0002 US Toll (Global call-in numbers)
- Join using Microsoft Lync or Microsoft Skype for Business: Dial <u>1330550378.lanl-us@lync.webex.com</u>

### 10:30 EST

HPI Task Group Working Meeting (Host - Mike Petrowski, LANL) (5 Min)

- Welcome
- Virtual meeting etiquette

### 10:35 EST

HPI Fundamentals: error and why it matters(Andy Hobbs, Y-12) (15 Min)

Description: A review of *error and why it matters,* and the different ways we try to address it (proactively and reactively).

### 10:50 EST

Use of Virtual Reality (VR) to Enhance HPI and KT&R (Doug Henderson, Accelerant Solutions) (45 Min) Description – this presentation will introduce a selection of cost effective methods to utilize advanced technology in the areas of human performance improvements and knowledge transfer and retention efforts within an organization or group. Selections to be discussed consist of 3D models, 360 VR photos and videos, and VR environments and will include some practical examples of their use.

### 11:35 EST

Break (10 minutes)

### 11:45 EST

QA and WPC Lessons Learned on LCLS-II. (Rich Poliak, SLAC) (40 Min)

Description: A review of how QA, WPC and HPI evolved in response to Lessons Learned on the LCLS-II project. Specific examples of incidents, causes and corrective actions will be presented to illustrate the evolution as well as the challenges associated with the culture changes being driven at SLAC.

# Fall 2020 EFCOG ISM/QA Joint Virtual Meeting HPI Task Group Virtual Working Meeting Agenda

# 12:25 EST "Bringing Out the Best in People" (Joe Lockwood, N3B) (40 Min) Description: HPI: "A Transformative Operating Philosophy that 'Brings Out the Best in People' Focusing on the Impact of Systems and Environment on Behavior." "Bringing out the best" results in "Resilient," fully engaged employees that see failure and success as an opportunity to learn and grow. This presentation is an interactive, virtual session synergizing the philosophies of "NeuroLeadership," Crucial Conversations, The Brain Lab at Case Western University, Influence: The Art of Persuasion by Cialdini, Pre-Accident Investigation by Todd Conklin, Multipliers by Liz Wiseman, Blink Assessment by Richard Poth, Mindset by Carol Dweck and The Birkman Profile Stress Response 1:00 EST Lunch (30 Min) 1:30 EST

Using Artificial Intelligence and Machine Learning to Automate Performance Improvement (Jason Smith, Accelerant Solutions) (45 Min)

Description: There are technologies that exist today that make time intensive tasks obsolete. Discover how software can look at your data in bulk, decipher and decode its overall intent, and turn it into content that is usable for executives in any industrial organization.

### 2:15 EST

Monitoring and Measuring: David Boyce, INL (Facilitator) (30 Min)

Description: David Boyce will share some thoughts and ideas based on books David has recently read and classes he has attended. David will then facilitate an open conversation.

### 2:45 EST

Break (15 minutes)

### 3:00 EST

Task Work (60 Min)

- (STATUS UPDATE) 21-CAS/HPI: Evaluate Methods for Performing Issue Investigations (Poliak)
- 18-3, HPI Metrics (Ramsey, Petrowski) finish product
- 20-2, Asking better questions to discover Error Precursors (Petrowski, Hobbs, Williams) status update and decide next actions
- 21-1, Develop Best Practice: Using virtual capabilities or options for HPI application (to reduce errors). (Petrowski, Lockwood, Smith) Initial task development and gather ideas
- 21-2: Develop Best Practice: How to develop and utilize a "Portable HPI Lab platform" (parts list, build instructions, scenarios, etc.). (Smoldt, Simmons, Keith) Initial task development and gather ideas

4:00 Open Forum

4:15 Wrap-up

4:30 Adjourn

# Fall 2020 EFCOG ISM/QA Joint Virtual Meeting HPI Task Group Virtual Working Meeting Agenda

# Wednesday November 11

HPI Task Group is **NOT** meeting on Wednesday November 11 See other Task Groups for their agendas